BARÜ’de “Kurumsal Akreditasyon Programı Ön Değerlendirme Toplantısı” yapıldı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2023 yılı Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) başvurusu kabul edilen Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ön değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitim-öğretim yapısı, araştırma-geliştirme yetenekleri, kurumsal yönetim sistemi ve toplumsal fayda perspektifinde daha iyiye ulaşmak için çalışmalar devam ediyor. Nitelikli eğitim ile geleceğe güvenle bakabilen bireyler yetiştirilmesi hedefiyle “Kalite ve Sürekli İyileştirme” anlayışını odağına alan BARÜ’de kalite süreçleri kültürel bir pratiğe dönüştürülüyor.

Bu kapsamda tüm paydaşlarının iş birliği içerisinde gösterdiği gayretle 2023 yılı Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) başvurusu kabul edilen BARÜ’de Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Değerlendirme Takımı tarafından ön değerlendirme toplantısı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

YÖKAK Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Diler Aslan ile birlikte takım üyeleri Prof. Dr. Bülent İnanç, Prof. Dr. Şadiye Emet Gürel, Prof. Dr. Metin Bedir, Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç, Fakülte Sekreteri Ramazan Şener, Öğrenci Temsilcisi Yasin Tutum ve YÖKAK Gözlemcisi Dr. Öğr. Üyesi Songül Omur’un katıldığı toplantılar dört oturumda tamamlandı.

Değerlendirme Takımının kendi aralarında yaptıkları ilk toplantının ardından geçilen ikinci oturumda BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversite hakkında bilgiler vererek “Liderlik, Yönetişim, Kalite”, “Eğitim-Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme” ve “Toplumsal Katkı” başlıklarında değerlendirmelerde bulundu. BARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevim Çelik ile Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ve Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş’ün de yer aldığı toplantıda değerlendirme süreçlerine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Öğleden sonra düzenlenen üçüncü oturumda ise YÖKAK Değerlendirme Takımı, BARÜ Kalite Komisyonu üyeleriyle bir araya geldi. BARÜ’nün kalite süreçlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik tarafından yapılan sunumda kalite güvencesi hususunda kurumdaki işleyiş aktarıldı.

KAP ön değerlendirme toplantısının son oturumunda ise YÖKAK Değerlendirme Takımı Başkanı Aslan ile Rektör Uzun tarafından 3-6 Aralık 2023 tarihinde yapılacak saha ziyaretine ilişkin program konuşuldu.

Üniversite olarak tüm çalışmaların merkezine kaliteyi aldıklarını ifade eden Rektör Uzun, “Kalite süreçlerinin içselleştirilmesi, tabana yayılması ve bu durumun kültürel pratiğe dönüşmesi konusunda tüm paydaşlarımızla birlikte yoğun bir gayret içerisindeyiz. Biliyoruz ki kalitenin kültürel bir pratiğe dönüşmesi sürdürülebilirliği de beraberinde getirmektedir. Bu düşüncelerle kalite odaklı çalışmalarımız başta olmak üzere her zaman yanımızda olarak bizlere destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Daha iyiye ulaşma doğrultusunda rehberlik eden yaklaşımları için Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak’a ve kurul üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim. Kurum olarak ilerleyişimize sundukları katkı ve değerlendirme süreçlerinde özverileri için YÖKAK Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Sayın Diler Aslan ile takım üyelerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Üniversitemizin bilgi toplumunun saygın bir üyesi haline gelmesi doğrultusunda emekleri için Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevim Çelik başta olmak üzere akademik ve idari insan kaynağımız, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve tüm paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.


BARÜ’de “10. Öğretmenim Şenliği” gerçekleştirildi BARÜ’lü araştırmacı Dr. Çağlar’a, Genç Araştırmacı Ödülü BARÜ, dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında BARÜ, yeni açılan programlarıyla yarınlarımıza değer katmaya devam ediyor BARÜ’de farklı yönleriyle hemşirelik mesleğinin önemi konuşuldu BARÜ, ihtisaslaşan üniversiteler ile bir araya geldi BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek