BARÜ’de “Akıllı Teknolojiler ve Değişen Dünya Dinamikleri” konuşulacak

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) ev sahipliğinde “Akıllı Teknolojiler ve Değişen Dünya Dinamikleri” temasıyla gerçekleştirilecek 11. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi, TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2223/B-Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programına yaptığı başvuru kabul edildi. Farklı kurumlarda görev yapan bilim insanlarının bir araya gelmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı yapılması, disiplinler arası çalışmalara zemin hazırlaması amacıyla yurt içinde düzenlenen etkinliklere destek veren BİDEB, BARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nün başvurusunu onaylayarak destek kapsamına aldı.

Böylece, 2013 yılından bu yana Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde düzenlenen “Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi” (International Congress on Accounting and Finance Research - ICAFR) bu yıl BARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ev sahipliğinde 27-29 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenecek.

Kongre hakkında bilgiler veren BARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Saban, “11. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi (ICAFR’24), son dönemlerde muhasebe ve finans disiplinlerini yakından etkileyen gelişmeler gözetilerek ‘Akıllı Teknolojiler ve Değişen Dünya Dinamikleri’ ana temasında gerçekleştirilecek. Uluslararası nitelikte olan ICAFR’24 ile muhasebe ve finans disiplinlerinden katılımcıların bilgi, birikim ve deneyimlerini aktarabilecekleri bilimsel bir platform oluşturulurken farklı üniversitelerden alanında uzman bilim insanlarının bir araya getirilmesi hedefliyoruz. Ev sahipliği yapacağımız bu önemli organizasyonda bizlere destekleriyle güç veren Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca ‘Birlikte Başarıyoruz’ anlayışıyla çıktığımız bu yolculukta tüm bileşenlerimize de katkıları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muhasebe ve finans alanında düzenlenecek kongrenin BARÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bilimsel kongreye bu sene Bartın Üniversitesi olarak biz ev sahipliği yapacağız. Stratejik bir sektör olan ve ülke ekonomimizi direkt etkileyen muhasebe ve finansı ‘Akıllı Teknolojiler ve Değişen Dünya Dinamikleri’ ana başlığında ele alarak farklı üniversitelerden çeşitli bilim insanlarını ağırlayacağız. Sektöre yönelik en güncel bilgilerin paylaşılacağı bu uluslararası kongrenin Üniversitemizde düzenlenmesine öncülük eden başta Prof. Dr. Metin Saban hocamız olmak üzere katkı sunan tüm bileşenlerimize teşekkür ediyor, verimli bir kongre süreci geçirmelerini temenni ediyorum. Ayrıca bilim ekosistemini yaygınlaştırma noktasındaki destekleri için TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a, bilimsel ilerleyişimizdeki değerli teşvikleri için ise TÜBİTAK BİDEB Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ömer Faruk Ursavaş’a teşekkürlerimi sunuyorum ” dedi.


Bildiri ve kayıt için: https://icafr2024.bartin.edu.tr


Haber: Ebru Adalı

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi