BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı başvuru süresi uzatıldı

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl yedincisini uluslararası ölçekte gerçekleştireceği Ar-Ge Proje Pazarı başvuru süresi, gelen talepler üzerine 18 Ekim 2024 Cuma gününe kadar uzatıldı.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) 2017 yılından bu yana bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getirdiği ve bu yıl ilk kez uluslararası boyuta taşıdığı Ar-Ge Proje Pazarının başvuru tarihleri, gösterilen yoğun ilginin ardından uzatıldı. Ar-Ge Proje Pazarı Düzenleme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme toplantısı sonucunda Türkiye’nin farklı illerinden olduğu gibi dünyadaki çeşitli yükseköğretim kurumlarından da katılımın olduğu etkinliğin son başvuru tarihi 18 Ekim 2024 olarak güncellendi. Ön değerlendirme sonuçlarının 25 Ekim 2024 tarihinde açıklanacağı festivale, cuma günü saat 23.59’a kadar yeni başvurular yapılabileceği gibi taslak olarak kaydedilmiş başvurular da tamamlanabilecek.

BARÜ’nün “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanı başta olmak üzere odak alanlarda düzenlenen proje pazarında dereceye girenlere toplamda 285 bin TL ödül verilecek. Bölgenin en önemli bilim ve teknoloji etkinliklerinden biri olarak gösterilen festival, BARÜ Kutlubey Yerleşkesinde 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi noktasında farkındalığın artırılması ve hazırlanan projelerin katma değeri yüksek ürüne dönüşmesi amacıyla proje sahipleri ve sektör temsilcilerini bir araya getiren etkinlikte, katılımcıların yol ve konaklama masrafları belirli limitler dâhilinde karşılanacak.

Bu yıl ilk kez uluslararası ölçekte gerçekleştirecekleri bilim ve teknoloji festivaline gelen yoğun talep üzerine başvuru tarihlerinin uzatıldığını belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ülkemizin ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ yolculuğuna katkı sunmak amacıyla düzenlediğimiz bilim ve teknoloji festivaline her geçen dönem gösterilen ilgi daha da artıyor. Bu yıl küresel ölçeğe taşıdığımız etkinlik kapsamında gelen talepler üzerine başvuru tarihlerini uzattık. Fikirden ürüne giden süreçte bilim tutkunlarını bir araya getirdiğimiz Ar-Ge Proje Pazarına yenilikçi fikirleriyle geleceğe değer katmak isteyen herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başvuruların “projepazari.bartin.edu.tr” internet adresinden alınmaya devam ettiği etkinlikle ilgili tüm detaylar yine aynı sayfada yer alıyor. Ar-Ge Proje Pazarı internet sayfasını ziyaret eden katılımcılar, yarışmalar ve başvuru süreçleriyle ilgili bilgilere ulaşabildiği gibi iletişim adreslerine de erişebiliyor.


Haber: Fatmanur Eriklioğlu / Görsel: Gamze Aydın

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

BARÜ Haber Bülteninin 58. sayısı yayımlandı BARÜ fındık hasadından katma değeri yüksek materyal elde edecek “Karadeniz Arkeolojisi” belgeseli başlıyor BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı başvuru süresi uzatıldı BARÜ, “Araştırma Kalitesinde” Dünyada İlk 500’de, Türkiye’de 2. sırada BARÜ’ye “Yerel Kalkınmaya Katkı” ödülü verildi BARÜ’de 100. yılında Bartın Gazetesi ele alındı BARÜ, bilim ve teknoloji tutkunlarıyla TEKNOFEST Akdeniz’de buluştu Türkiye’nin lider kurumları “BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı”na yakın ilgi gösterdi BARÜ’ye “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü” verildi