BARÜ, Kolombiya’dan Rosario Üniversitesi ile iş birliğine gidiyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kolombiya’nın başkenti Bogota’da bulunan Rosario Üniversitesi ile eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetleri kapsamında bilimsel iş birliği yapacak.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde bulunan yükseköğretim kurumlarıyla yakın iş birliği çalışmalarını sürdürüyor. Uluslararası standartlarda eğitim-öğretim programları, nitelikli akademik kadrosu, güncel ve yenilikçi teknolojilerle donatılmış laboratuvarları bulunan BARÜ’de son olarak Kolombiya’nın saygın üniversiteleri arasında bulunan Rosario Üniversitesi ile iş birliğine gidildi. Bu kapsamda Erasmus ve AB çerçeve programın devamı olan Horizon gibi uluslararası destek programlarıyla ortak projeler geliştirilecek.

BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş, Rosario Üniversitesi kurum temsilcileriyle bir araya gelerek çeşitli görüşmelerde bulundu. Rosario Üniversitesinin fakülte ve bölümlerinin gezilmesinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zahmakıran, ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi’ kapsamında ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’  alanında ihtisaslaşan BARÜ’nün bu doğrultuda yürüttüğü çalışmaları aktaran bir sunum gerçekleştirdi.

Ayrıca sunumda bu yıl uluslararası katılımla 7’ncisi düzenlenecek olan bölgenin en uzun soluklu bilim ve teknoloji festivali ‘Ar-Ge Proje Pazarı’ hakkında bilgilendirmeler de yapıldı. Görüşmeler neticesinde öğrenci projelerine önem veren iki üniversitenin iş birliklerinin ilerletilmesine, Erasmus ve Horizon destek programları kapsamında ortak projeler üretilmesine, fakülte ve bölümler ile ayrı ayrı görüşülerek güç birliği yapılmasına karar verildi.

Uluslararası iş birliklerine yenilerini eklemeye devam ettiklerini belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin dünyanın farklı noktalarındaki yükseköğretim kurumlarıyla bir araya gelerek daha ileri noktaya taşınması için çalışmalar yürütüyoruz. Hayata geçirdiğimiz iş birliklerinin sürdürülebilir olmasını önemsiyor, küresel bakış açısıyla bilim ve eğitim alanında geleceğe daha sağlam adımlar atmayı hedefliyoruz. Kurumsal ilerleyişimizdeki özverili çalışmaları dolayısıyla Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Erasmus Kurum Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş’e teşekkür ediyorum. Küresel iş birliği stratejileriyle daha iyiye ulaşma noktasında bizlere verdikleri destekler için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Haber: Ebru Adalı

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi