BARÜ, bilim diplomasi ağını genişletmeye devam ediyor

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) uluslararasılaşma hedefi çerçevesinde araştırma, bilgiyi paylaşma ve kültürlerarası etkileşimi artırmak için Kolombiya’da çeşitli temaslarda bulunuldu.

Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk alanlarında önemli ilerlemelerle başarıların elde edildiği Bartın Üniversitesinde (BARÜ), Türkiye’nin nitelikli temsili ve kurumsal kapasitenin artırılması doğrultusunda adımlar atılmaya devam ediliyor. 65 farklı ülkeden öğrencileri olan ve 32 ülkeden 130 üniversite ile iş birliğine giden BARÜ’de bu kazanımların sürdürülebilir bir şekilde geleceğe aktarılması hedefleniyor.

Bu kapsamda BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş, Kolombiya’da çeşitli temaslarda bulundu. Ülkenin önde gelen üniversitelerinde BARÜ’nün vizyon projeleri ve odak çalışma alanları hakkında sunumların yapıldığı ziyaretlerde, muhtemel iş birliği alanları üzerinde görüşmeler gerçekleştirildi.

BARÜ heyeti, Kolombiya temasları kapsamında Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Bogota Koordinatör Yardımcısı Mehmet Can Gümüş’ü de ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaretlerde, Latin Amerika ve Karayipler bölgesinin en önemli bileşenlerinden olan Kolombiya’nın yükseköğretim alanında Türkiye ile yapacağı ortak çalışmaların önemine değinildi.

BARÜ’nün uluslararasılaşma stratejilerini ilerletme yönündeki kararlılığını aktaran Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, göstermiş oldukları gayretlerden dolayı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş’e teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kolombiyalı mevkidaşı ile 2022 yılı Mayıs ayında imzaladığı ortak bildiriyi de hatırlatan Rektör Uzun, “Yüksek düzeyli iş birliği konseyi mekanizması sayesinde iki ülke arasındaki ilişkiler üst düzeye çıkarılmış ve stratejik ortaklık seviyesine yükseltilmiştir. Bu noktada bizler de Yükseköğretim Kurulumuzun liderliğinde ülkemizin stratejilerine katkı sunmaya çalışıyoruz. Uluslararasılaşma stratejilerimizi adım adım ilerleterek bilim diplomasisi ağımızı genişletiyoruz. Böylece tüm bileşenlerimizin yetkinliklerini artırmalarını hedeflerken kurumsal kapasitemizi de yükseltiyoruz. Bu düşüncelerle daha iyiye ulaşma doğrultusundaki kıymetli destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Haber: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi