Üniversitemizin ‘Sigaranın Söndürdüğü Yer’ projesine onay

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan ‘Sigaranın Söndürdüğü Yer’ adlı proje, Gençlik ve Spor Bakanlığınca kabul edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 vizyonunu hayata geçirebilir nitelikte, öz güven sahibi, uluslararası rekabet gücü yüksek gençler hedefiyle hayata geçirdiği “Gençlik Projeleri Destek Programı” kapsamında Üniversitemizin bir projesi daha kabul edildi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Sema Sulak koordinatörlüğünde, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğrencilerinden Tuğba Kobal ve Seher Kılıç da yer aldığı ‘Sigaranın Söndürdüğü Yer’ başlıklı proje 25 bin proje arasından seçilen 1001 proje içerisinde yer almayı başardı.

3 boyutlu akciğer maketleriyle sigaranın zararlarına dikkat çekilecek
Proje hakkında bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Sulak, “Proje ile sigaranın çevreye (izmarit atık) ve insan sağlığına verdiği zararlara dikkat çekmeyi ve buna yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladık. Pleksi malzemeden yapılacak olan 3 boyutlu taşınabilir akciğer maketi, kampüs içerisinde sigara içme davranışının en fazla sergilendiği ve izmarit atıklarının yoğun olduğu bir noktaya konumlandırılacaktır. Üç boyutlu akciğer maketinin izmaritle birikmesinin farkındalığı artıracağı düşünülmektedir. Hem çevre hem de insan sağlığına vurgu yapan ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan üç boyutlu bir projenin daha önce üniversite bünyesinde gerçekleştirilmemiş olması projenin özgün değerini oluşturmaktadır. Bu kapsamda desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun başta olmak üzere, Dekanımız Prof. Dr. Çetin Semerci ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.


BARÜ bilgiye erişim noktasında çalışmalarına devam ediyor Bilim toplumla buluştu: Bartın halkına Amastris Antik Kenti anlatıldı BARÜ’lü öğrenciye 'Afet Teknolojileri Zirvesi'nde jüri özel ödülü BARÜFEST’25’te öğrenciler doyasıya eğlendi BARÜ’de mezuniyet coşkusu yaşandı Rektör Akkaya’ya il protokolünden ziyaretler devam ediyor BARÜ’den bilim dünyasına yeni bitki türü: “Paflagonya Belumotu” BARÜ'de engelli bireylere yönelik afet farkındalık eğitimi imkânları görüşüldü BARÜ ile AFAD arasında iş birliği protokolü imzalandı BARÜ’den önemli başarı: 2 alanda dünyada ilk 200’de