“Kut’ül Ammare Zaferi” anildi

Bartin Üniversitesi’ndeki konferansta 101 yil önce Ingiliz Ordusu’nun 5 generali, 277 subay ve 13 bin 300 eriyle Türk Ordusu’na teslim olmasiyla birlikte yasanan zafer anildi.

Bartin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafindan “Kut’ül Ammare Zaferini Yeniden Düsünmek” adli bir konferans gerçeklestirildi. Etkinlikte konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ecdadimiz bin yillar boyunca büyük ve kutlu bir yürüyüsün neferleri oldu. Tarihler 29 Nisan 1916’yi gösterdiginde de ayni büyüklük, Bagdat’in 170 kilometre güneyinde bulunan Kût’ül Ammare kasabasinda Ingiliz Ordusu’nun 5 generali, 277 subay ve 13 bin 300 erinin Türk Ordusu’na teslim olmasiyla bir kez daha vasil oldu. Bu büyük zaferin 101’inci yilinda bizlere her zaman ilham kaynagi olan kahramanlarimizi rahmet ve sükran ile aniyorum” dedi.

Unutulan Zafer: Kut’ül Ammare

Konferansi veren Çankiri Karatekin Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Özcan ise Kut’ül Ammare Zaferi’nin geçen yila kadar neredeyse hiç hatirlanmadigini ifade etti. Özcan, “Geçtigimiz yil 100’üncü yilini kutladigimiz bu büyük zafer bugüne kadar hep ihmal edildi. Cumhurbaskanimiz tarafindan geçen yil yapilan bir açiklamayla gündeme gelen bu zafer ile ilgili çalismalar yapilmali, atalarimiz rahmet ve saygiyla anilmalidir” diye konustu.

“Kut’ül Ammare Zaferiyle ilgili bilimsel çalismalar yapilmalidir”

Özcan, 101 yil önce yasanan zaferle ilgili bilimsel çalismalarin önemine de vurgu yaparak, “Kutü’l Ammare Zaferi’yle ilgili yapilan nereye dayandigi belli olmayan yorum örneklerinde zaferi unutturan ‘fail bir bilinç’ ile iliskilendirilerek konu daha fazla gizemli ve duygusal bir zeminde popüler tarihe malzeme olmaktadir. Unutma ve hatirlama pratiklerinin tam olarak nereye kime ait olduguyla gizemli bilinci yorumlamak yerine, tabii bir süreç olarak görmek ve bilimsel çalismalar yapmak gerekmektedir” seklinde konustu.

Etkinlik ögrencilerin sorularinin yanitlanmasinin ardindan, Rektör Uzun’un Özcan’a tesekkür belgesini vermesiyle son buldu.

2023-2024 Akademik Yılı Bilim, Kültür, Sanat Ve Spor Şenliği (Barü Fest) İle Mezuniyet Töreni Hizmet Alımı İhalesi Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği ortak açıklaması Başsağlığı Bartın Üniversitesi Malzeme Dahil Yemek Yapımı, Taşınması, Servis ve Servis Sonrası Temizlik Hizmeti Alımı İşi İlanı 2024 Yılı Verimlilik Proje Ödülleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı 11. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi (ICAFR 2024) için başvurular başladı BÜNSEM Satranç Eğitimi (Orta Seviye) Başvuruları Başlamıştır. 2024 - 2025 Akademik Yılı İçin Uluslararası Öğrenci 2.Alım Çağrısı BÜNSEM MMPI ve TAT Uygulama Eğitimi Başvuruları Başlamıştır. 2024-2 Sayılı Konut Tahsis Komisyonu Kararı Yayımlanmıştır