Ek Kontenjanla Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin YDL (ingilizce) Dersi Muafiyet Sınavı Duyurusu

EK KONTENJANLA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER  İÇİN YABANCI DİL I ve YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) DERSİ MUAFİYET SINAVI DUYURUSU


2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Ek Kontenjanla Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerimiz için yapılacak olan Yabancı Dil I-II dersi Muafiyet Sınavı 10 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’da öğrencilerin kendi birimlerinde, Fakülte ve Yüksekokul yönetimi tarafından belirlenen sınıflarda gerçekleştirilecektir.

1- Sınav 50 çoktan seçmeli sorudan oluşmakta ve 75 dakika sürmektedir. Sınavın birinci bölümünde Yabancı Dil I, ikinci bölümünde Yabancı Dil II derslerine ait sorular bulunmaktadır.

2- Bu sınava Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini almak istemeyen öğrenciler girebilirler.

3- Öğrenciler için bu sınava girmek zorunlu değildir.

4- Muafiyet sınavına girmeyen öğrenciler, bu dersleri dönem içerisinde alacak ve sınavlarına gireceklerdir. Bu dersler üniversitemizde uzaktan eğitim yoluyla verilecektir.

5- Sınav, yıl sonunda ulaşılacak seviyeyi esas aldığı için seviyesi genellikle öğrencilerimizin beklediğinden yüksek olmaktadır. Bu nedenle, belirli bir İngilizce birikimi (pre-intermediate: alt orta / CEFR: A2-B1) olmayan öğrencilerimizin bu sınava girmesi tavsiye edilmemektedir. Ancak tercih yine de öğrencilerimizindir.

6- Sınavda bağıl değerlendirme uygulanacaktır. Bu sınavdan alınan puanlar, dönem sonu ortalaması olarak öğrencilerin not hanelerine girilecektir.

7- Bu sınava sadece Üniversitemize ek kontenjanla kayıt yaptıran öğrenciler alınacaktır.

İlgilenen öğrencilerimize önemle duyurulur.

Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği ortak açıklaması Başsağlığı Bartın Üniversitesi Malzeme Dahil Yemek Yapımı, Taşınması, Servis ve Servis Sonrası Temizlik Hizmeti Alımı İşi İlanı 2024 Yılı Verimlilik Proje Ödülleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı 11. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi (ICAFR 2024) için başvurular başladı BÜNSEM Satranç Eğitimi (Orta Seviye) Başvuruları Başlamıştır. 2024 - 2025 Akademik Yılı İçin Uluslararası Öğrenci 2.Alım Çağrısı BÜNSEM MMPI ve TAT Uygulama Eğitimi Başvuruları Başlamıştır. 2024-2 Sayılı Konut Tahsis Komisyonu Kararı Yayımlanmıştır Sözleşmeli Personel Alım İlanı Nihai Değerlendirme Sonuçları (2024-04)